Hoe volgers verwijderen op Facebook

  • Deel Dit
Robert Sanchez

Facebook, een gigantisch netwerkplatform voor het verbinden van mensen wereldwijd, maakt dit mogelijk voor zijn gebruikers via vriendschapsverzoeken en volgers.

Volgers hebben op je Facebook profiel is een uitstekende functie om met mensen in contact te komen, maar het wordt nog erger als je volgers hebt die je niet kent op je profiel.

Vaker dan niet opent het de deur voor oplichters, hackers of Facebook-junkies om toegang te krijgen tot uw persoonlijke informatie en die te gebruiken voor schadelijke doeleinden in hun voordeel.

Wilt u bezuinigen op de lijst van volgelingen die je hebt? Dit artikel is geschreven om je te helpen de stappen om volgers op Facebook te verwijderen.

    Wie zijn uw volgers op Facebook?

    Mensen of gebruikers die ervoor gekozen hebben om "volgen" uw profiel of pagina om uw updates te ontvangen, worden Facebook-volgers genoemd. Een gebruiker kan er bewust voor kiezen uw pagina te volgen, en het algoritme van Facebook maakt het mogelijk wanneer een gebruiker uw pagina alleen maar leuk vindt.

    U kunt uitzoeken wie u volgt via deze stappen:

    1. Open uw Facebook-app op uw toestel en log in.
    2. Tik op uw profielfoto in de linkerbovenhoek van uw startpagina; dit brengt u naar uw profielpagina.
    3. Tik op de "Gevolgd door" optie.

    Dit geeft u een overzicht van wie u als volger heeft op uw Facebook profiel.

    Hoe Facebook volgers verwijderen

    Er zijn verschillende manieren om volgers uit je lijst te verwijderen, en wij bekijken drie methoden die je kunt uitvoeren vanaf je mobiele telefoon en je PC.

    Laten we er meteen in springen.

    Methode 1: Uw privacy-instellingen wijzigen

    De eerste regel is dat u via uw privacy-instellingen totale controle heeft over wie u kan volgen op uw profielpagina.

    Hier zijn de stappen op uw mobiele telefoon:

    1. Open uw Facebook-app op uw toestel en log in.
    2. Klik op de menu knop (3 horizontale balken) in de rechterbovenhoek van uw profielpagina.
    3. Scroll naar beneden en selecteer de "Instellingen en privacy" tab.
    4. Tik op "Instellingen" en je krijgt vier grote opties - "Account", "Voorkeuren", "Publiek & Zichtbaarheid", en "Machtigingen".
    5. Onder de "Publiek en zichtbaarheid" optie, selecteer de "Volgers en publieke inhoud" tab.
    6. Onder "Wie kan mij volgen?" kies "Vrienden" .

    Hier zijn de stappen op uw PC:

    1. Ga naar de Facebook site en log in op je account.
    2. Klik op de uitklapbaar pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm om uw profielmenu te openen.
    3. Klik op de "Instellingen & privacy" optie.
    4. Klik op "Instellingen" en er verschijnt een lijst met opties aan de linkerkant van het scherm.
    5. Selecteer de "Publieke berichten" optie in de linker zijbalk.
    6. Door het recht van de "Wie kan mij volgen?" optie, klik op de knop en selecteer "Vrienden" .

    Deze actie zou uw volgers beperken tot alleen degenen die u kent en op uw vriendenlijst staan.

    Methode #2: De gebruiker blokkeren

    Omdat de gebruiker dwingen om je te unfollowen geen optie is, kun je hem blokkeren.

    Als u een gebruiker blokkeert, wordt hij automatisch verwijderd uit uw volgerslijst en krijgt hij geen toegang tot uw berichten en updates.

    Dit zijn de stappen om een gebruiker op je mobiele telefoon te blokkeren:

    1. Open je Facebook app op uw mobiele apparaat en log in.
    2. Tik op uw profielfoto in de linkerbovenhoek van je Facebook profiel.
    3. Tik op de "Vrienden" optie.
    4. Blader door of zoek en selecteer de gebruiker die u wilt verwijderen Dit brengt je naar de profielpagina van de gebruiker.
    5. Tik op de meer optie ( 3 horizontale punten pictogram ) aan de rechterkant.
    6. Selecteer de "Blok" Het toont een pop-up bevestigingsbericht.
    7. Tik op de "Blok" optie om ze meteen te blokkeren.

    Dit zijn de stappen om een gebruiker op je PC te blokkeren:

    1. Ga naar de Facebook site en log in op je account.
    2. Klik op uw profielfoto in de linkerbovenhoek van je feed.
    3. Klik op de "Vrienden" tab.
    4. Blader door en klik op de profielfoto van de gebruiker .
    5. Klik op de meer optie (pictogram met 3 horizontale punten).
    6. Klik op "Blok" en selecteer de "Bevestig" knop.

    Methode #3: De gebruiker toevoegen aan uw beperkte lijst

    Een andere manier om een volger op Facebook te verwijderen is hem toe te voegen aan uw beperkte lijst.

    Dit zijn de stappen om een gebruiker toe te voegen aan uw beperkte lijst :

    1. Open uw Facebook-app op uw toestel en log in.
    2. Tik op uw profielfoto in de linkerbovenhoek van uw homepage.
    3. Tik op de "Gevolgd door" optie.
    4. Blader door en selecteer de gebruiker die u wilt beperken .
    5. Tik op de menu icoon (3 horizontale stippen) net rechts van het telefoon icoon onder de naam.
    6. Selecteer de "Vrienden" optie.
    7. Selecteer de "Bewerk vriendenlijst" optie.
    8. Selecteer "Beperkt" .

    Door een volger te beperken ziet hij alleen wat u wilt zien.

    Samenvatting

    Dit artikel laat drie stappen zien die je kunt nemen om die bijzonder frustrerende volgers die je op je Facebook-profiel hebt te verwijderen en totale controle te hebben over wie je updates ziet.

    Vaak gestelde vragen

    Kan ik een geblokkeerde gebruiker op mijn Facebook-profiel deblokkeren?

    U kunt elke gebruiker deblokkeren die u ooit om de een of andere reden hebt geblokkeerd. Vanuit het "Publiek en zichtbaarheid" menu, klik op "Blokkeren" en klik op de knop "Deblokkeren" naast de naam van de gebruiker.

    Kan een verwijderde gebruiker mijn berichten nog steeds zien?

    Een gebruiker die je hebt verwijderd, heeft geen toegang om je bericht te zien, je een bericht te sturen, je te taggen in een bericht of je toe te voegen als vriend.

    Kan ik nog steeds updates ontvangen van een gebruiker die is verwijderd?

    Nee. Je kunt geen updates ontvangen van een gebruiker die je hebt verwijderd.

    Hoeveel volgers kan ik in één keer verwijderen?

    U kunt zoveel volgers verwijderen als u wilt, maar u kunt ze slechts één voor één verwijderen.

    Kan een verwijderde volger weer verschijnen?

    Zodra u een gebruiker op Facebook hebt geblokkeerd, hebt u hem automatisch ontvriend, en zal hij niet meer in uw vriendenlijst verschijnen, behalve als hij u opnieuw een vriendschapsverzoek stuurt.

    Robert Sanchez is een ervaren schrijver en fervent blogger met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van sociale media, programmeren en technologie. Hij heeft uitgebreid geschreven over een verscheidenheid aan onderwerpen die verband houden met deze gebieden, waarbij hij inhoud heeft geproduceerd die zowel informatief als boeiend is voor lezers. Roberts passie voor technologie en sociale media heeft ertoe geleid dat hij een veelgevraagd spreker en adviseur is geworden voor bedrijven die hun digitale aanwezigheid willen verbeteren. Zijn expertise in programmeren en handleidingen heeft hem een ​​reputatie opgeleverd als een autoriteit in zijn vakgebied, en zijn tips en trucs hebben talloze mensen geholpen hun vaardigheden te verbeteren en hun doelen te bereiken. Robert is geboren en getogen in Californië en behaalde een diploma in computerwetenschappen aan de University of California, Berkeley. Als hij niet bezig is met schrijven of adviseren, brengt Robert graag tijd door met zijn gezin en verkent hij de natuur.